Financiering bij de bank

Stappenplan -> FINANCIERING

Er zijn veel manieren om uw onderneming te financieren. Dit kan natuurlijk uit eigen vermogen, maar in de meeste gevallen zal hier extra financiering aan te pas komen. In eerste instantie denk je dan aan de bank. Bij de bank kun je terecht voor een lening of het openen van een rekening-courant. Om geld van een bank te kunnen lenen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De bank verwacht namelijk dat je zelf een deel van het benodigde kapitaal bijeenbrengt al dan niet geleend van derden zoals familie. Daarnaast moet je een goed onderbouwd ondernemingsplan hebben, zodat de bank de haalbaarheid van je bedrijf in kan schatten. Hoe complex de afspraken met de bank zijn, ligt ook aan de aard van je plannen. Een rekening courant openen, aangevuld met een lening van een paar duizend euro gaat gemakkelijker dan het lenen van enige miljoenen voor het bouwen van je bedrijfspand.

Rekening-courant krediet

Met een rekening-courantkrediet kun je geld opnemen tot een bepaald afgesproken bedrag m.a.w. je hebt ruimte om rood te staan en 'leent' op die manier geld van de bank. Let wel op: Rood staan geeft je misschien op gewenste momenten wat financiele ruimte, maar vul je saldo altijd z.s.m. weer aan. Voor rood staan betaal je daarbij een forse rente.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening voor starters geeft je de ruimte om te investeren in jouw bedrijf. Hoeveel je moet lenen heb je begroot in je onderemingsplan (investeringbegroting). Nu kun je vanaf de start die bedrijfsruimte betrekken of de gewenste bedrijfsauto aanschaffen.

Bespreek de mogelijkheden met een adviseur van de bank van jouw keuze.

Over Startersinformatie.nl
Startersinformatie.nl is het informatieve kanaal van de website StartendeOndernemers.nl. Hier vind je alle informatieve artikelen die je helpen bij het starten en runnen van je eigen bedrijf. Wil je ook lid worden en zelf starten met posten? Registreer je dan hier.

e-boekhouden