Persoonlijke gegevens

Stappenplan -> ONDERNEMINGSPLAN

Het ondernemingsplan begint met je personalia. Zaken als je naam, adres, burgelijke staat etc. komen hier aan de orde. Geef verder een overzicht van je opleiding, diploma's en ervaring. Dit gedeelte lijkt op een CV die je bij een sollicitatie zou overhandigen.

Ter aanvulling maak je een overzicht van jouw sterke en uw zwakke eigenschappen op. Wees eerlijk en kritisch. De lijst is van belang om bijvoorbeeld te bepalen welke werkzaamheden je zelf gaat doen en welke zaken je het beste uit kunt besteden of aan een zakenpartner overlaten. Het geeft dus in eerste instantie zelfinzicht en is in tweede instantie pas interessant voor een begeleidende partij of financier.

Daarnaast maak je een overzicht van je huidige financiele positie. Zaken als huidige functie en inkomen, inkomen levenspartner, financiƫle verplichtingen (bv.alimentatie) komen hier aan de orde. Ook geeft je hier aan of je betrokken bent geweest bij een faillissement en of je reeds betrokkenheid hebt bij een bestaande onderneming.

Over Startersinformatie.nl
Startersinformatie.nl is het informatieve kanaal van de website StartendeOndernemers.nl. Hier vind je alle informatieve artikelen die je helpen bij het starten en runnen van je eigen bedrijf. Wil je ook lid worden en zelf starten met posten? Registreer je dan hier.

e-boekhouden