Tips van (startende) ondernemers

Stappenplan -> EN VERDER

"Vraag om feedback, spar met andere ondernemers en wees niet bang om op een gegeven moment er gewoon voor te gaan. Tot dat moment zullen er altijd twijfels zijn, en sommige zaken moet je gewoon onderweg het hoofd bieden. Je kunt nog zo een goed ondernemingsplan hebben, er zullen altijd situaties komen waar je niet op bedacht bent. Geloof in jezelf, je bedrijf, maar wees niet bang dingen te wijzigen als je merkt dat dat beter is. Zolang je er maar achter blijft staan!"
Suleyka Reeder uit Amstelveen, The Aid of Art

"Als ik terugkijk op mijn start en mijn verwachtingen daarbij, kloppen die eigenlijk aardig! Met 1 account ben je natuurlijk te kwetsbaar, en gelukkig kwamen daar al gauw account 2 en 3! Nu heb ik hele leuke gesprekken gevoerd met wat startende ondernemers. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit een prachtige doelgroep is! Samen willen we verder komen en de ambitie is zeer sterk aanwezig binnen deze groep. Ik ben nu bijna 2 jaar zelfstandig ondernemer en eigenlijk ook nog een groentje. Maar als ik iets mee kan geven aan de starters van nu is het: ‘begin klein en denk groot!’ Als je een idee hebt wat je na een x aantal weken of misschien wel maanden nog steeds enthousiast maakt en een boost geeft, ga er dan voor! Zet een eerste stap en schrijf je plan. Bij het schrijven komt er zoveel aan het licht en de meeste banken hebben mooie lay-outs die je gratis kunt gebruiken."
Simone Visser uit Beverwijk, Sipack

"Spreek je ideeën uit, pols je omgeving, check of er animo is en durf risico’s te nemen. Ondernemen is wagen, onderuit gaan, maar zeker weer opkrabbelen, vooruit denken en voor het succes gaan. Wat ons erg bevalt, is dat we de onderneming samen zijn gestart. Zo kan één van beiden altijd even afstand nemen, zonder dat dit invloed heeft op de continuïteit van de onderneming."
Hester van Dijk & Ariette Reijersen van Buuren uit Utrecht, Goodroots

"Zorg dat je met volle overgave je werk doet en dat de mensen om je heen achter je staan en je de ruimte geven om vol te gaan voor je onderneming. Zie de administratie als een stuurmiddel en zorg dat het goed op orde is. Gebruik niet alleen je eigen netwerk, maar ook dat van klanten / leveranciers door bijvoorbeeld in hun nieuwsbrief te adverteren."
Martin hazeleger uit Barneveld, Hazeleger Accountant & Adviseur

Over Startersinformatie.nl
Startersinformatie.nl is het informatieve kanaal van de website StartendeOndernemers.nl. Hier vind je alle informatieve artikelen die je helpen bij het starten en runnen van je eigen bedrijf. Wil je ook lid worden en zelf starten met posten? Registreer je dan hier.

e-boekhouden